вівторок, 17 жовтня 2017 р.

Європейський День боротьби з торгівлею людьми

 Європейський День боротьби з торгівлею людьми  

18 жовтня  - день, який присвячений Європейському дню боротьби з торгівлею людьми.  Цей день потрібен для об’єднання зусиль та підвищення рівня інформативності стосовно дуже давньої справи - торгівлі людьми, в першу чергу це торгівля жінками та дітьми. Активна роль громадськості та показ проблеми на світовому рівні – основні чинники ,які допомогають боротись з цією проблемою.
   Слід знати, що 17 листопада 2005 року було підписано Конвенцію Ради Європи «Про боротьбу з торгівлею людьми».


  В Україні, яка ратифікувала у вересні 2010 року Конвенцію Ради  Європи про боротьбу з торгівлею людьми, 18 жовтня, як і в інших країнах цієї організації, відзначають Європейський день боротьби з  торгівлею людьми.
   У вересні 2011 року Верховна Рада України ухвалила Закон "Про  протидію торгівлі людьми". 
 
 Останнім часом спостерігається тенденція збільшення числа жертв  сучасної работоргівлі. Згідно із спеціальною доповіддю МОП, близько20,9 млн. осіб у світі є жертвами работоргівлі. З них 4,5 млн. осіб  зазнають сексуальної експлуатації, до 14,2 млн. осіб є жертвами  примусової праці та економічної експлуатації. Крім того, від 700 тис.  до 1 млн. осіб щорічно примусово переміщуються через кордони для  подальшого продажу.
  Правозахисники, посилаючись на оцінки МВС України,  стверджують, що щорічно в тенета работоргівців потрапляє близько 7  тисяч українців.


Людина - не товар! Цінність людського життя - не предмет торгівлі!






Немає коментарів:

Дописати коментар